Λειτουργία και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας χύτευση διαδικασία

Λειτουργία και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας χύτευση διαδικασία

Όταν η θερμική επεξεργασία της χύτευσης αυτοκινήτων, είναι πολύ χαμηλό σημείο τήξεως, είναι εύκολο να ασχοληθεί με την υπερθέρμανση, η διαφορά θερμοκρασίας μετά από θέρμανση είναι σχετικά μικρό, αυτοκινητική Casting για την ακρίβεια των το ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ απαιτήσεις είναι πολύ υψηλά, αν η θέρμανση μετά τη μόνωση απόκλιση είναι σχετικά μεγάλη, τότε δεν μπορεί να ολοκληρώσει τον σκοπό της ενίσχυσης, μπορούμε να δούμε, για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του ζεστού μετάλλου πεθαίνουν χύτευσης είναι το κλειδί στην όλη διαδικασία, μετά από αρκετές δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι η χειροκίνητη λειτουργία των η θερμοκρασία και ο χρόνος είναι η ύπαρξη της επαφής, εάν η θερμοκρασία της γήρανσης είναι σχετικά υψηλό, τότε το χρόνο της μόνωσης θα είναι σύντομη, και εάν η θερμοκρασία της γήρανσης είναι σχετικά χαμηλό, τότε το χρόνο της μόνωσης θα είναι μια συγκεκριμένη επέκταση, με τον πρώτο τρόπο να ασχοληθεί με την υπόθεση για μεγάλες ποσότητες, η παραγωγή είναι πολύ διακριτά τύπου, τον έλεγχο ποιότητας του τελικού προϊόντος, και τη χρήση του ο δεύτερος τρόπος που μπορεί να κάνει το προϊόν ποσοστό περασμάτων είναι βελτιωμένη, αλλά επίσης να διασφαλιστεί η ποιότητα της διαδικασίας του προϊόντος.

Τα πλεονεκτήματα της χύτευση περιλαμβάνουν χύτευση με εξαιρετική ακρίβεια διαστάσεων. Συνήθως αυτό εξαρτάται από το υλικό χύτευσης, την τυπική τιμή είναι το μέγεθος της αρχικής 2.5 cm όταν το σφάλμα είναι 0.1 χιλιοστά, και το σφάλμα είναι αυξημένη κατά 0,002 χιλιοστά για κάθε επιπλέον 1 cm. σε σύγκριση με άλλες διεργασίες χύτευσης, επιφάνειά του cast είναι λεία, στρογγυλεμένο ακτίνα περίπου 1-2 .5 μm. Καλούπια με πάχος τοίχου περίπου 0,75 mm μπορεί να γίνει σε σχέση με sandbox ή μόνιμη χύτευση. Το να ρίχνει άμεσα την εσωτερική δομή, όπως μετάξι σύνολα, θερμαντικά σώματα, επιφάνεια ρουλεμάν υψηλής αντοχής. Άλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την ικανότητα να μειώσουμε ή να αποφύγουμε δευτερογενή κατεργασία σε εργαλειομηχανές, ταχύτητα παραγωγής, χύτευση εκτατή δύναμη έως 415 MPa, μπορεί να ρίχνει μέταλλο υψηλής-κινητικότητα.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της die χύτευσης είναι το υψηλό κόστος. Εξοπλισμός χύτευσης και καλούπια, στοιχεία που αφορούν το καλούπι είναι πολύ ακριβό σε σχέση με άλλες μέθοδοι χύτευσης. Έτσι την Παρασκευή αυτοκινητοβιομηχανία die-casting κατά την παραγωγή ενός μεγάλου αριθμού προϊόντων είναι πιο οικονομική. Άλλες ελλείψεις περιλαμβάνουν: αυτή η διαδικασία ισχύει μόνο για την υψηλότερη κινητικότητα του μετάλλου, και casting ποιότητας πρέπει να είναι μεταξύ 30 γραμμάρια και 10 kg. Στη συνήθη die χύτευση, το τελικό χυτό μιας παρτίδας προϊόντων χύτευσης θα έχουν πάντα τους πόρους. Και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε θερμική επεξεργασία ή συγκόλλησης, επειδή το αέριο εντός το χάσμα θα είναι στο πλαίσιο της δράσης της επέκτασης της θερμότητας, με αποτέλεσμα την εσωτερική μικρο-ατελειών και επιφάνειας απογύμνωση.

Η μέθοδος χύτευσης die έχει επίσης τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

(1) die-cast κράματα είναι περιορισμένη

Πρέπει ακόμα να μελετήσουν το υλικό, μούχλα υλικών και μεθόδων λειτουργίας της.

(2) ο εξοπλισμός είναι ακριβό

Εξοπλισμός για χύτευση παραγωγής όπως χύτευση μηχάνημα, τήξη φούρνου, κρατώντας φούρνου και χύτευση μούχλα και άλλα κόστη είναι αρκετά ακριβά.

(3) κακή ερμητικότητα προϊόντων χύτευσης

Ως το λειωμένο μέταλλο μέσω της υψηλής ταχύτητας γέμιση μέσα στο καλούπι χύτευση, θα παράγουν το φαινόμενο της τύρβης, τοπικές σχηματισμό τους πόρους ή να συρρικνωθεί τρύπες, που επηρεάζουν την αντίσταση της μόνωσης. Σήμερα υπάρχει μια μέθοδο του εμποτισμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της αεροστεγανότητα.