Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός Χύτευσης Αυτοκινήτου

Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός Χύτευσης Αυτοκινήτου

Με την εξοικονόμηση ενέργειας στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη μείωση των απαιτήσεων κόστους παραγωγής συνεχίζουν να αυξάνονται, αξιοποιώντας πλήρως τα πλεονεκτήματα της χύτευσης, της αρχικής σφράγισης, της συγκόλλησης, της σφυρηλάτησης και της χύτευσης σχηματίζοντας διάφορα μέρη, μέσω εύλογου σχεδιασμού και δομικής βελτιστοποίησης, Με τη δημιουργία, μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά το βάρος των εξαρτημάτων και να μειώσει την περιττή τεχνολογία επεξεργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το βάρος των εξαρτημάτων και οι υψηλές επιδόσεις.

Η τάση ανάπτυξης της ολοκλήρωσης της χύτευσης αυτοκινήτων είναι πιο εμφανής στην ανάπτυξη των χυτών μη σιδηρούχων κραμάτων. Για την πλήρη αξιοποίηση της διαδικασίας χύτευσης για την επίτευξη των χαρακτηριστικών της παραγωγής σύνθετων δομικών χυτών, υπήρξε ολοκληρωμένος σχεδιασμός των πλαισίων θυρών, του σκελετού καθισμάτων, του σκελετού του ταμπλό, του πρόσθιου πλαισίου και του τείχους προστασίας και άλλου ολοκληρωμένου σχεδιασμού υψηλής πίεσης Χύτευσης, το μέγεθος είναι σημαντικά μεγαλύτερο από την τρέχουσα παραγωγή χύτευσης, την ανάγκη για 4 000 ~ 5 000 τόνων ή ακόμα μεγαλύτερης μηχανής χύτευσης με χύτευση σε τόνους για παραγωγή.

Το βάρος των χυτών αυτοκινήτων

Για να εξασφαλιστεί η δύναμη και η ασφάλεια του αυτοκινήτου κάτω από την προϋπόθεση του αυτοκινήτου όσο το δυνατόν περισσότερο για να μειωθεί η ποιότητα του σκευάσματος, να επιτευχθεί ελαφρύς, βελτιώνοντας έτσι την ισχύ του οχήματος, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και μειώνοντας τη ρύπανση των καυσαερίων. Η ποιότητα του οχήματος μειώνεται κατά 100 κιλά και η κατανάλωση καυσίμου ανά 100 χλμ. Μπορεί να μειωθεί κατά 0,3 έως 0,6 λίτρα. Εάν το βάρος του οχήματος μειωθεί κατά 10%, η απόδοση καυσίμου μπορεί να αυξηθεί κατά 6% έως 8%. Με τις ανάγκες της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας, το βάρος του αυτοκινήτου έχει γίνει παγκόσμια τάση ανάπτυξης αυτοκινήτων, το βάρος των αυτοκινούμενων προϊόντων χύτευσης έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των αυτοκινήτων χύτευσης.