Πώς να ελέγξετε τα ελαττώματα χύτευσης μηχανές

Πώς να ελέγξετε τα ελαττώματα μηχανήματα χύτευσης

Για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των Castingss μηχανημάτων, μηχανημάτων Castingss πρέπει να βασίζεται σε διάφορες χρήσεις και απαιτήσεις, χρησιμοποιώντας μεθόδους διαφορετικές επιθεώρησης, τον έγκαιρο εντοπισμό των ελαττωμάτων που δεν επιτρέπονται. Ελάττωμα επιθεώρηση γενικά εξέδωσε τις ακόλουθες μεθόδους.

(Α) η εμφάνιση της επιθεώρησης του την τραχύτητα επιφάνειας της επιθεώρησης θα πρέπει να τις κατάλληλες συνθήκες φωτός για οπτική - χέρι αφής μπλοκ, με την έννοια της επιφανειακής κατάστασης την αναγνώριση, με το εργαλείο μέτρησης για να αποκτήσετε τα μηχανήματα Χύτευσης μέγεθος δεδομένων, στατιστικές μέθοδοι για να προσδιορίσετε την ακρίβεια του ποσοστού μηχανήματα χύτευσης ελάττωμα.

(Β) η χημική ανάλυση από όλα τα μηχανήματα Castingss, χημική σύνθεση είναι πολύ σημαντικό, έτσι ώστε στις περισσότερες περιπτώσεις, η χημική σύνθεση είναι ο δείκτης αποδοχής. Χημική σύνθεση καθορίζει επίσης έμμεσα τις μηχανικές ιδιότητες των ρίψεων μηχανημάτων και την εμφάνιση των ατελειών ή όχι.

(3) μηχανική απόδοση σκληρότητα δοκιμή είναι το πρώτο για να ελέγξετε αν το ελάττωμα που σημειώθηκαν κατά τις ρίψεις μηχανήματα, την αρχή αυτού του αιώνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν στην ενότητα άμμο του δοκιμίου του μηχανήματα χύτευσης μηχανές χύτευσης κεφάλι κυλίνδρων, όπως σκληρότητα υπερβαίνει μια συγκεκριμένη τιμή που είναι αναπόφευκτη ρωγμές να διαλυθούν. Αυτή η μέθοδος είναι απλή και ασυνήθιστη.

(4) Μεταλλογραφική εξέταση (δοκιμασία Μεταλλογραφική μικροσκόπιο) με ένα οπτικό μικροσκόπιο και, στη συνέχεια, μεγέθυνση 50 ~ 2000 φορές να παρατηρούν γυαλισμένη μεταλλική επιφάνεια, δείγμα έλλειψης διάβρωση υπό τους όρους των εγκλεισμάτων (χρησιμοποιώντας φωτεινό, σκοτάδι και πολωμένο, παρεμβολές και σκληρότητας μικροϋπολογιστών και άλλες λειτουργίες σε σχέση με GB10561-89), μετά από διάβρωση της οργάνωσης και κόκκους μέγεθος επιθεώρησης. Αυτή η μέθοδος είναι χρησιμοποιείται ευρέως για να ελέγξετε τις μικροσκοπικές ατέλειες, αλλά επίσης συνήθως χρησιμοποιούνται για την μελέτη των μικροσκοπικών χαρακτηριστικών του μακροσκοπική ελαττώματα.

(5) Μη καταστροφικοί έλεγχοι (μη καταστροφικές δοκιμές) ανάμεσά τους, η οσμωτική εξεταστική μέθοδος (ISO3452), μαγνητικών σωματιδίων δοκιμών η μέθοδος, η εξεταστική Μέθοδος δινορρευμάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τα προϊόντα χύτευσης μηχανήματα επιφάνεια ή επιφάνεια η επιθεώρηση ελάττωμα, επιθεώρηση των βαθιά ελαττώματα στα μηχανήματα χύτευσης, γραμμή μέθοδος μετάδοσης (ISO5579), τομογραφία και μέθοδος ανίχνευσης υπερήχων ελάττωμα. Μη καταστροφική δοκιμή έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, χάρη στην επεξεργασία δεδομένων και υλικό τείνει να είναι φορητό, βελτιώνοντας σημαντικά την αξιοπιστία και την ευελιξία της επιθεώρησης.