Αυτοκινητική χύτευση διαδικασία γνώσης και τεχνολογίας τάση ανάπτυξης

Περίπου 15% έως 20% από τα αυτόματα μέρη είναι προϊόντα χύτευσης που παράγονται με μεθόδους διαφορετικές χύτευσης. Αυτές οι ρίψεις είναι κυρίως βασικά στοιχεία του συστήματος εξουσίας και σημαντικά δομικά στοιχεία. Προς το παρόν, Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτοκινητοβιομηχανία ανεπτυγμένες χώρες, είναι προηγμένη τεχνολογία παραγωγής αυτοκινήτων χύτευσης, ποιότητα του προϊόντος είναι καλή, υψηλή παραγωγή αποδοτικότητα, περιβαλλοντική ρύπανση. Χύτευση πρώτες και βοηθητικές ύλες έχουν σχηματίζεται σειρά και τυποποίησης, όλη η παραγωγική διαδικασία έχει επιτευχθεί μηχανοποίησης, αυτοματοποίησης και νοημοσύνη. Χώρες αυτές γενικά χρήση ψηφιακής τεχνολογίας για τη βελτίωση του επιπέδου της χύτευσης διαδικασία σχεδιασμού, χύτευση ποσοστό φύρας από περίπου 2% έως 5%, και έχει καθιερώσει μια πολυεθνική υπηρεσία συστήματος και δικτύου υποστήριξη τεχνολογίας. Αντίθετα, αν και μεγαλύτερη έξοδο αυτοκινήτου ρίψεις της Κίνας, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι χαμηλής προστιθέμενης αξίας και χαμηλής τεχνικό περιεχόμενο, η δομή είναι σχετικά απλό μαύρο χύτευσης, και το χάσμα μεταξύ των ξένων επίπεδο. Αυτό το άρθρο περιγράφει κυρίως την κατεύθυνση ανάπτυξης αυτοκινητική χύτευση και αυτοκινητικής τεχνολογίας από την ανάπτυξη ζήτηση αυτοκινήτων ενέργεια-αποταμίευση και περιβαλλοντικής προστασίας.

1. η κατεύθυνση της ανάπτυξης των αυτοκινήτων χύτευσης

1.1 ολοκληρωμένο σχεδιασμό της αυτοκινητοβιομηχανίας χύτευσης

Με την αυτοκινητοβιομηχανία ενεργειακή εξοικονόμηση και μείωση του κόστους παραγωγής εξακολουθούν να αυξήσει, να κάνει πλήρη χρήση των πλεονεκτημάτων της χύτευσης, η αρχική σφράγιση, συγκόλληση, σφυρηλάτηση και χύτευση σχηματίζοντας διάφορα μέρη, μέσα από ένα λογικό σχέδιο απαιτήσεις και διαρθρωτική βελτιστοποίηση, για την επίτευξη ολοκληρωμένης μέρη casting Forming, μπορεί αποτελεσματικά να μειώσει το βάρος των εξαρτημάτων και μειώσει την περιττή επεξεργασία της διαδικασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το βάρος των εξαρτημάτων και υψηλή απόδοση.

Τάση ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας χύτευσης ολοκλήρωσης είναι πιο εμφανής στην ανάπτυξη των μη σιδηρούχων κραμάτων χύτευσης. Προκειμένου να κάνουν πλήρη χρήση της διαδικασίας χύτευσης για την επίτευξη των χαρακτηριστικών της παραγωγής του σύνθετη δομική χύτευσης, έχουν υπάρξει ολοκληρωμένο σχεδιασμό του πάνελ πόρτας, σκελετός καθίσματος, ταμπλό σκελετός, μπροστινό πλαίσιο και firewall ενσωματωμένο σχεδιασμό του υψηλής πίεσης χύτευσης, το μέγεθος είναι πολύ μεγαλύτερο από την τρέχουσα παραγωγή, Casting, την ανάγκη για 4.000 ευρώ ~ 5.000 t ή ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα χύτευση μηχανή για την παραγωγή.

1.2 το βάρος των αυτοκινήτων χύτευσης

Να εξασφαλίσουν τη δύναμη και την ασφάλεια του αυτοκινήτου υπό την προϋπόθεση του αυτοκινήτου κατά το δυνατόν να μειώσει την ποιότητα της προετοιμασίας, να επιτύχουν ελαφρύ, ενισχύοντας την εξουσία του οχήματος, μείωση κατανάλωσης καυσίμου και τη μείωση καυσαερίων ρύπανσης. Η ποιότητα του οχήματος μειώνεται από 100 κιλά και η κατανάλωση καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα μπορεί να μειωθεί κατά 0,3 έως 0,6 λ. Αν το βάρος του οχήματος είναι μειωμένη κατά 10%, η αποδοτικότητα των καυσίμων μπορεί να αυξηθεί κατά 6% έως 8%. Με τις ανάγκες της περιβαλλοντικής προστασίας και της διατήρησης της ενέργειας, το βάρος του αυτοκινήτου έχει γίνει τάση αυτοκινητική ανάπτυξης στον κόσμο, το βάρος του αυτοκινήτου ρίψεις έχει γίνει ένα από τη σημαντική κατεύθυνση της ανάπτυξης του αυτοκινήτου ρίψεις.

2. την κατεύθυνση ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτοκινήτων χύτευσης

Τεχνολογία παραγωγής λεπτό - τοιχώματα σύνθετη δομή χύτευσης

Με την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας και η ζήτηση για εξοικονόμηση ενέργειας και εκπομπών μείωση, το βάρος των εξαρτημάτων αυτοκινήτων είναι όλο και πιο ελαφρύ. Μέσω του σχεδιασμού με λεπτά τοιχώματα, είναι μια σημαντική εξέλιξη κατεύθυνση του μπλοκ του κινητήρα. FAW χύτευση Co., Ltd. για FAW Volkswagen παραγωγής χυτοσίδηρο κύλινδρο, για παράδειγμα, η πρώιμη παραγωγή 06A κύλινδρο τοίχο πάχος 4.5mm ± 1,5 mm, EA111 κύλινδρος τοίχο πάχους 4 mm ± 1 mm, η τρέχουσα μαζική παραγωγή EA888Evo2 κύλινδρος τοίχο πάχους 3,5 mm ± 0.8 mm, η επόμενη γενιά EA888Gen.3 κύλινδρος δομή του προϊόντος είναι πιο πολύπλοκη, το πάχος του τοιχώματος μόνο 3mm ± 0,5 mm, είναι λεπτότερο γκρι χυτοσίδηρο κύλινδρο. Στη μαζική παραγωγή, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, όπως σπασμένα πυρήνα, πυρήνα drift και τοίχο πάχος κυμαινόμενο. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο της ποιότητας των άμμου πυρήνα και άμμο, αλλά δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις παραγωγής κυλίνδρων EA888Gen.3, πρέπει να χρησιμοποιείται ως μια ολόκληρη ομάδα του πυρήνα έκχυση διαδικασία.

2.2. aluminum-μαγνησίου κράμα μεγάλης κλίμακας δομικά μέρη τεχνολογία κατασκευής

Με την αυξανόμενη ζήτηση για εξοικονόμηση ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του κόστους, aluminum-μαγνησίου κράμα μεγάλης κλίμακας διαρθρωτική χύτευση έχει γίνει μια σημαντική εξέλιξη τάση, και την τεχνολογία κατασκευής έχει γίνει το ρεύμα ανάπτυξη hotspot. Επί του παρόντος, η κύρια παραγωγή τεχνολογία του aluminum-μαγνησίου κράμα μεγάλης κλίμακας δομικά μέρη είναι υψηλής πίεσης χύτευσης, χύτευση εξώθησης και χύτευση χαμηλής πιέσεως. Ως την αποδοτικότητα παραγωγής υψηλής πίεσης χύτευσης, ποιότητα των προϊόντων έχει γίνει η κύρια παραγωγική διαδικασία, την τεχνολογία κατασκευής ανάπτυξης επικεντρώθηκε σε διαδικασία υψηλής πίεσης χύτευσης είναι εύκολο να μπούκλα, χύτευση εύκολο για τους πόρους του μορφή, μπορεί να μην θερμική επεξεργασία προβλήματα.

2.3 χύτευσης χύτευση τεχνολογία ακριβείας

Συνήθως αναφέρεται ως η ακριβής χύτευσης της αυτοκινητοβιομηχανίας χύτευσης κυρίως αναφέρεται στην εξάλειψη της μούχλας και της τεχνολογίας χύτευσης επενδύσεων. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας αποτελούν αυτοκινητική χύτευσης, χύτευση ακριβείας που σχηματίζουν είναι ένα είδος σχηματίζοντας μέθοδο χύτευσης. Προϊόντα χύτευσης που παράγονται από αυτού του είδους η διαμόρφωση μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα χωρίς κοπή ή κοπή. Με τη βελτίωση της χύτευσης ακριβείας μεγέθους, χύτευση ακριβείας σχηματίζοντας τεχνολογία έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, και έχουν αναπτυχθεί μια σειρά από νέες μέθοδοι χύτευσης όπως ακρίβεια χύτευση σε άμμο, έχασε αφρού χύτευση, χύτευση υπό πίεση ελεγχόμενη και χύτευση υπό πίεση. Το Cosworth casting μέθοδος αναπτύχθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό του ζιρκονίου άμμο πυρήνα και ελέγχονται από μια ηλεκτρομαγνητική αντλία. Αυτό έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τη μαζική παραγωγή των κυλίνδρων κράμα αλουμινίου και έχει εμφανιστεί σε πολλές παραλλαγές, διαδικασία όπως η χαμηλή πίεση χύτευση αντί ηλεκτρομαγνητική αντλία χυσιμο και άλλες διεργασίες. Η χρήση αυτού του είδους η μέθοδος χύτευσης μπορεί να παράγει τοίχου πάχους 3,5 ~ 4.0 mm κυλίνδρων κράμα αλουμινίου, είναι η τρέχουσα ακρίβεια χύτευση σε άμμο εξ ονόματος της διαδικασίας.

Της διαδικασίας χύτευσης υψηλής πίεσης που αναπτύχθηκαν με βάση την χύτευση κενό, οξυγονωμένο die-casting, ημι-στερεά χύτευση μετάλλων ρεολογικές ή θιξοτροπική διαδικασία, σχεδιασμένο για να εξαλείψει ελαττώματα χύτευσης, να βελτιώσει την εσωτερική ποιότητα και να επεκτείνουν το πεδίο της πεθαίνουν εφαρμογές χύτευσης. Κατά τη διαδικασία της χύτευσης εξώθηση, το λειωμένο μέταλλο είναι γεμάτη και στερεοποιημένα υπό πίεση, και έχει τα πλεονεκτήματα της ομαλής, κανένα μέταλλο πιτσίλισμα, μικρότερη απώλεια μετάλλων υγρή οξείδωση, εξοικονόμηση ενέργειας, ασφαλή λειτουργία και ελαττώματα από την χύτευση τρύπα. Κράμα υψηλής απόδοσης αλουμινίου χύτευση της ανάπτυξης και εφαρμογής της ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Η συνεχής ανάπτυξη της αυτοκινητικής παραγωγής απαιτεί την παραγωγή της χύτευσης σε υψηλή ποιότητα, εξαιρετική απόδοση, κοντά σε καθαρή μορφή, πολλών ειδών, χαμηλή κατανάλωση, χαμηλό κόστος κατεύθυνση. Ως όχημα περίπου 15% έως 20% από τα μέρη είναι χύτευσης. Αυτό απαιτεί τη βιομηχανία χύτευσης να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μια ποικιλία από νέες τεχνολογίες, νέα υλικά για να βελτιώσετε το συνολικό επίπεδο της χύτευσης. Χύτευση ακριβείας τεχνολογίας χύτευσης μπορεί να πληροίτε τις παραπάνω απαιτήσεις του αυτοκινήτου ρίψεις, και οι εφαρμογές της θα καλύψει επίσης τις διαδικασίες διαφορετικές χύτευση του αυτοκινήτου ρίψεις.

Προκειμένου να ανταποκριθεί η όλο και πιο απαιτητικό περιβαλλοντικούς κανονισμούς, αυτοκίνητα κινούνται προς την κατεύθυνση βάρος. Μείωση βάρους κατά 10%, κατανάλωση καυσίμου μπορεί να μειωθεί κατά 5,5%, η οικονομία καυσίμου μπορεί να αυξηθεί από 3% έως 5%, ενώ μείωση των εκπομπών κατά περίπου 10%. Εφαρμογή του αργιλίου και μαγνησίου και άλλων μη σιδηρούχων κραμάτων χύτευσης, την ανάπτυξη του μεγάλου σύνθετη δομή ολοκληρωμένων προϊόντων χύτευσης και εκτεταμένη εφαρμογή της χύτευσης ακριβείας σχηματοποίησης τεχνολογία είναι να επιτευχθεί ο κύριος τρόπος για τη μείωση του βάρους του αυτοκινητοβιομηχανία χύτευσης. Και επομένως δεν απαιτεί εκτεταμένη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας με βάση υλικά υψηλής απόδοσης χύτευσης, μηχανημάτων ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ, όπως ένα ευρύ φάσμα των μέσων για την επίτευξη της ανάπτυξης και παραγωγής αυτοκινήτων προϊόντων χύτευσης για τις ανάγκες της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανία.