Γνώση της παραγωγικής διαδικασίας αυτοκινήτων χύτευση και την τάση ανάπτυξης της τεχνολογίας χύτευσης

1. η κατεύθυνση της ανάπτυξης των αυτοκινήτων χύτευσης

1.1 ολοκληρωμένο σχεδιασμό της αυτοκινητοβιομηχανίας χύτευσης

Με την αυτοκινητοβιομηχανία ενεργειακή εξοικονόμηση και μείωση του κόστους παραγωγής εξακολουθούν να αυξήσει, να κάνει πλήρη χρήση των πλεονεκτημάτων της χύτευσης, η αρχική σφράγιση, συγκόλληση, σφυρηλάτηση και χύτευση σχηματίζοντας διάφορα μέρη, μέσω λογικό σχέδιο και οι διαρθρωτικές απαιτήσεις βελτιστοποίησης, για την επίτευξη ολοκληρωμένης μέρη casting Forming, μπορεί αποτελεσματικά να μειώσει το βάρος των εξαρτημάτων και μειώσει την περιττή επεξεργασία της διαδικασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το βάρος των εξαρτημάτων και υψηλής απόδοσης.

Τάση ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας χύτευσης ολοκλήρωσης είναι πιο εμφανής στην ανάπτυξη των μη σιδηρούχων κραμάτων χύτευσης. Προκειμένου να κάνουν πλήρη χρήση της διαδικασίας χύτευσης για την επίτευξη των χαρακτηριστικών του την πολύπλοκη δομή της χύτευσης, έχει υπάρξει μια ολοκληρωμένη σχεδίαση του πιάτου πόρτα,

Σκελετός καθίσματος, ταμπλό σκελετό, εμπρόσθιο πλαίσιο και τείχος προστασίας, το μέγεθος των οποίων είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τις ρίψεις που παράγονται σήμερα, απαιτεί την παραγωγή των 4.000 ευρώ για 5 000 t ή ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα πεθαίνουν χύτευσης μηχανές.

1.2 το βάρος των αυτοκινήτων χύτευσης

Να εξασφαλίσουν τη δύναμη και την ασφάλεια του αυτοκινήτου υπό την προϋπόθεση του αυτοκινήτου κατά το δυνατόν να μειώσει την ποιότητα της προετοιμασίας, να επιτύχουν ελαφρύς, ενισχύοντας την εξουσία του αυτοκινήτου, μείωση κατανάλωσης καυσίμου και τη μείωση καυσαερίων ρύπανσης. Αυτοκίνητο μείωση των 100 kg ανά 100 γραμμάρια, 100 χλμ κατανάλωσης καυσίμων μπορεί να μειωθεί κατά 0,3 ~ 0.6 L, αν το όχημα μείωση βάρους του 10%, η αποδοτικότητα των καυσίμων μπορεί να αυξηθεί κατά 6% έως 8%. Με τις ανάγκες της περιβαλλοντικής προστασίας και της διατήρησης της ενέργειας, το βάρος του αυτοκινήτου έχει γίνει τάση αυτοκινητική ανάπτυξης στον κόσμο, το βάρος του αυτοκινήτου ρίψεις έχει γίνει ένα από τη σημαντική κατεύθυνση της ανάπτυξης του αυτοκινήτου ρίψεις.

1.2.1 ελαφρύ σχεδιασμό αυτοκινήτων προϊόντων χύτευσης

Για τη συνολική ασφάλεια παράγοντας της χύτευσης, ο σχεδιασμός ίσο πάχος είναι μία από τις κύριες μεθόδους για αυτοκινήτου ρίψεις. Ωστόσο, το κύριο μειονέκτημα του σχεδιασμού ίσο πάχος είναι ότι αυξάνεται το βάρος της χύτευσης και τις δομικές επιδόσεις δεν μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως. Χρησιμοποιώντας CAE ανάλυση, Τοπολογική βελτιστοποίηση και άλλα μέσα για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού των μερών, έτσι ώστε μέρη της αξίας των διαφόρων τμημάτων κοντά σε διάφορα μέρη του πάχους του τοιχώματος του στρες είναι ασυνεπής, μικρά τμήματα από το λεπτότερο πάχος του υλικού ή να μειωθούν οι το υλικό το βάρος του. Λαμβάνοντας υπόψη τη διαμόρφωση χύτευσης μπορεί να επιτύχει το σχηματισμό προϊόντων χύτευσης σύνθετη δομή, μπορείτε να επιτύχετε μια ποικιλία από ακανόνιστο σχήμα διατομής. Σχεδιασμός, η χρήση της βελτιστοποίησης CAE ή τοπολογία και άλλα μέσα στρες ανάλυσης των τμημάτων. Σύμφωνα με την κατανομή της δύναμης, καθορίζουν το σχήμα των τμημάτων και το συγκεκριμένο τοπικό πάχος του υλικού. Μέσω της χύτευσης ενίσχυση, σκάψιμο τρύπες και πάχυνση, μπορεί να μειώσει σημαντικά το βάρος των εξαρτημάτων.

1.2.2 ελαφρού κράματος χύτευσης αυτοκινήτου

Η χρήση του αλουμινίου και μαγνησίου και άλλων υλικών ελαφρού κράματος είναι τα κύριο βάρος απώλεια μέτρα τρέχουσα κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η πυκνότητα του αλουμινίου είναι μόνο το 1/3 του χάλυβα, και έχει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση και ολκιμότητα. Η πυκνότητα του μαγνησίου είναι μικρότερο, μόνο 2/3 του αλουμινίου, άριστη σε υψηλή πίεση χύτευση συνθήκες. Αλουμίνιο και μαγνήσιο συγκεκριμένες αντοχή (λόγος αντοχής και ποιότητας) είναι αρκετά υψηλή, να μειώσει το βάρος, να βελτιώσει αποδοτικότητα των καυσίμων παίζει καθοριστικό ρόλο. Λειτουργία αυτόματης αμερικανική βιομηχανία τα τελευταία δύο χρόνια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, με την ουσιαστική αξιοποίηση της χύτευσης αλουμινίου και μαγνησίου και ολοκληρωμένη χύτευση είναι στενά.

1.2.3 υψηλών επιδόσεων των αυτοκινήτων χύτευσης

Βελτίωση των επιδόσεων του υλικού, έτσι ώστε το βάρος του τα μέρη της μονάδας μπορεί να αντέξει σε υψηλότερα φορτία, είναι ένας από τους τρόπους για να μειώσει αποτελεσματικά το βάρος των ρίψεων. Ενδοπροθέσεων τύπου χύτευσης λογαριασμό για ένα σημαντικό ποσοστό προϊόντων χύτευσης, καθώς και την ανάπτυξη προϊόντων χύτευσης επίσης έχει γίνει ένα από την εστίαση. Μέσα από τη θερμική επεξεργασία και άλλα μέτρα για να κάνετε τις αλλαγές υλικού μικροδομή, ενισχύοντας τη δύναμη του μέρη, ακαμψία ή αντοχή, μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά το βάρος των εξαρτημάτων.

Ισοτονικά quenched όλκιμο σίδηρο, όχι μόνο τη δύναμη του χάλυβα από συνήθη χάλυβα έχει βελτιωθεί, και η πυκνότητα είναι μικρότερη από του χάλυβα, η πυκνότητα των 7,1 g / cm3, ενώ η πυκνότητα χυτοχάλυβας 7,8 g / cm3, συνιστάται ευρέως τα τελευταία χρόνια, το υλικό του η χρήση του ισοθερμική αποσβενύει όλκιμο σίδηρο, στο ίδιο μέγεθος της χύτευσης υπό τους όρους του φωτός, 10% ελαφρύτερα από το χάλυβα. Dongfeng Motor Company σε έναν ορισμένο τύπο επαγγελματικών οχημάτων χρησιμοποιήθηκαν για να δροσίσει το χυτοσίδηρο όλκιμο σίδηρο αντί για χάλυβα ελαφριά εργασία επαλήθευσης,

Και για την ισόθερμο αποσβενύει όλκιμο σιδήρου κομμάτια του χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής εξαρτήματα ανάρτησης 14 σε τον επανασχεδιασμό της γραμμής φόρουμ εμπειρογνωμόνων. Πίνακας 1 είναι η χρήση του ισοθερμική αποσβενύει όλκιμος χυτοσίδηρος υλικό μετά την αντικατάσταση του ελαφρύ εφέ, η μείωση του συνολικού βάρους σχεδόν 40%, η επίδραση είναι σημαντική. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίδραση του φωτός βάρος στον πίνακα 1 είναι όχι μόνο η υποκατάσταση των υλικών, αλλά και η συμβολή της η ελαφριά σχεδίαση. Σε γενικές γραμμές, την αντικατάσταση των υλικών για την αυτοκινητοβιομηχανία χύτευσης είναι συχνά συνοδεύεται από ελαφριά σχεδίαση των εξαρτημάτων.

Κράμα αργιλίου και μαγνησίου κραμάτων χύτευσης χρησιμοποιούν επίσης υψηλής αντοχής, υψηλή σκληρά υλικά για να αντικαταστήσετε το αρχικό φως κράμα απώλεια βάρους με βάση την εφαρμογή υλικών υψηλής απόδοσης για την περαιτέρω απώλεια βάρους, τις Ηνωμένες Πολιτείες General Motors Εταιρία για να αντικαταστήσει το κράμα υψηλής απόδοσης AE44 το αρχικό κράμα αργιλίου, η χρήση της μεθόδου χύτευσης υψηλής πίεσης της υπο-πλαίσιο παραγωγής, με την απώλεια βάρους κράμα αλουμινίου με βάση την περαιτέρω απώλεια βάρους 6 kg.

2. την κατεύθυνση ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτοκινήτων χύτευσης

2.1 τεχνολογία παραγωγής προϊόντων χύτευσης σύνθετη δομή λεπτό τοίχωμα

Με την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας και η ζήτηση για εξοικονόμηση ενέργειας και εκπομπών μείωση, το βάρος των εξαρτημάτων αυτοκινήτων είναι όλο και πιο ελαφρύ. Μέσω του σχεδιασμού με λεπτά τοιχώματα, είναι μια σημαντική εξέλιξη κατεύθυνση του μπλοκ του κινητήρα. FAW χύτευση Co., Ltd. για FAW Volkswagen παραγωγής χυτοσίδηρο κύλινδρο, για παράδειγμα, η πρώιμη παραγωγή 06A κύλινδρο τοίχο πάχος 4.5mm ± 1,5 mm, EA111 κύλινδρος τοίχο πάχους 4 mm ± 1 mm, η σημερινή μαζική παραγωγή πάχος τοίχων κυλίνδρων EA888Evo2 3.5 mm ± 0,8 mm, η επόμενη γενιά EA888Gen.3 κύλινδρος δομή του προϊόντος είναι πιο πολύπλοκη, το πάχος του τοιχώματος μόνο 3mm ± 0,5 mm, είναι λεπτότερο γκρι χυτοσίδηρο κύλινδρο. Στη μαζική παραγωγή, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, όπως σπασμένα πυρήνα, πυρήνα drift και τοίχο πάχος κυμαινόμενο. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο της ποιότητας των άμμου πυρήνα και άμμο, αλλά δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις παραγωγής κυλίνδρων EA888Gen.3, πρέπει να χρησιμοποιείται ως μια ολόκληρη ομάδα του πυρήνα έκχυση διαδικασία.

2.2. aluminum-μαγνησίου κράμα μεγάλης κλίμακας δομικά μέρη τεχνολογία κατασκευής

Με την αυξανόμενη ζήτηση για εξοικονόμηση ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του κόστους, aluminum-μαγνησίου κράμα μεγάλης κλίμακας διαρθρωτική χύτευση έχει γίνει μια σημαντική εξέλιξη τάση, και την τεχνολογία κατασκευής έχει γίνει το ρεύμα ανάπτυξη καυτά σημεία. Επί του παρόντος, η κύρια παραγωγή τεχνολογία του aluminum-μαγνησίου κράμα μεγάλης κλίμακας δομικά μέρη είναι υψηλής πίεσης χύτευσης, χύτευση εξώθησης και χύτευση χαμηλής πιέσεως. Ως την αποδοτικότητα παραγωγής υψηλής πίεσης χύτευσης, ποιότητα των προϊόντων έχει γίνει η κύρια παραγωγική διαδικασία, την ανάπτυξη της τεχνολογίας παραγωγής του είναι κυρίως συγκεντρωμένη στην το υψηλής πίεσης διαδικασία χύτευσης είναι εύκολο να κάμπτεται, εύκολο να σχηματίσουν μια στόματα μέσα χύτευση, δεν μπορεί να θερμάνει θεραπεία προβλήματα.